Средиземноморският омлет е една чудесна безглутенова и нисковъглехидратна рецепта, с която можете да хапнете здравословно и вкусно.
Необходими продукти за2 порция:
4 яйца
30 гр масло
1 жълта чушка
1 малка краставица
10 чери домата
10 черни маслини, без костилки
100 гр сирене Фета, натрошено
пресни босилек, мащерка, риган за поръсване
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете чушката и краставицата на малки кубчета, чери доматите - на половинки, а маслините - на тънки кръгчета или на половинки. Поставете в купа. Посолете на вкус и полейте със зехтин. Разбъркайте и поръсете с част от сиренето Фета.
Разбийте две от яйцата в подходящ съд, овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте тиган с незалепващо покритие. Прибавете половината масло и излейте разбитите яйца. Разпределете добре по цялото дъно на тигана. Гответе, докато сместта започне да се отделя от стените и промени цвета си. Тогава поръсете със сирене, прегънете на две и поставете в чиния за сервиране. По същия начин процедирайте и с останалите две яйца.
Сервирайте омлета със сместта от зеленчуци и поръсете с пресни подправки по желание - босилек, мащерка и/или риган.
0 коментара:
Публикуване на коментар