Бананови палачинки с мед




   Тези дни дъщеря ми все ме молеше за закуска да й приготвя Американски палачинки, гарнирани с малинки. Вчера следобед купихме малинките и тази сутрин още със събуждането тя беше много гладна и нямаше търпение да седне на масата, а аз запретнах ръкави и много набързо сътворих тези малки, симпатични бананови палачинки, които сервирах с много мед и малини ... оказаха се невероятна вкусотия! Изчезнаха за минути. Горещо Ви препоръчвам да ги опитате, няма да съжелявате!



Необходими продукти за 10-12 броя:

150 гр брашно за кекс
1/2 ч.л. бакпулвер
1 банан, намачкан
2 с.л. течен мед
180 прясно мляко
1 яйце
масло за намазване на тигана 

за сервиране:

течен мед
малини

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното и бакпулвера. Направете кладенче в средата и сложете намачкания банан, меда, прясното мляко и яйцето и постепенно разбъркайте с брашното до гладка смес.
Загрейте тиган за палачинки или тиган с незалепващо покритие на среден огън. Намажете с масло и сипете в центъра на тигана 1-2 с.л. от сместта, аз използвам лъжица за сладолед, за да станат всички палачинки еднакви по размер. Изчакайте сместта да образува балончета и обърнете от другата страна. Печете 1-2 минути или до златисто и извадете. Отново намажете с масло тигана и процедирайте по същия начин, докато сместта свърши. Готовите палачинки наредете една върху друга, полейте обилно с мед, поръсете с малини и сервирайте.

Можете да сервирате палачинките поляти с течен шоколад и поръсени с ядки.
Типично по американски можете да приберете палачинките в пликове с цип и да замразите във фризера до 2 месеца ... макар че силно се съмнявам, че ще Ви останат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino