Пица с шунка, пресни домати и топено сирене



    Както вече съм споделяла, у дома задължително се хапва пица веднъж седмично. Напоследък много експериментирам със съставките, които слагам върху пиците и без да искам "създадох" любимата си комбинация ... буквално съм пристрастена към тази пица в момента! В последния месец приготвям ли пица за вечеря, тази задължително е едната. Промених малко и доматения сос, тъй като скоро научих от шеф Кирязов ( Мастърът на пиците ), че доматеният сос се прави единствено от пресни домати. Ще се радвам да я опитате и Вие и да Ви хареса поне на половина, колкото на мен.

Необходими продукти за 2 пици: 

тесто за пица ( рецептата вижте тук )  

за доматения сос:

1 с.л. зехтин
2 големи домата, обелени и нарязани ( или 1 консерва белени домати )
1 щ. сол

за пиците:

250 гр моцарела
6-7 бр тънко нарязана шунка
2 пресни домата, нарязани на тънки шайби
200 гр топено сирене
50 гр пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

Първо пригответе доматения сос, като загреете зехтина в тиган или касерола и добавите доматите. Овкусете със сол и варете на слаб огън за 5-6 минути или докато се изпари водата и сосът се посгъсти. Махнете от котлона и оставете да се охлади напълно. 
Загрейте фурната на 250 градуса.
Разделете втасалото тесто на две равни части и оформете две пици с лек борд. Поставете в две поръсени обилно с брашно тави за пица и намажете всяка пица ( без борда ) с изстиналия доматен сос. Отгоре накъсайте моцарелата, след това шунката, наредете тънките шайби домат,  разпределете топеното сирене и накрая поръсете с настъргания пармезан.
Печете в загрятата на 250 градуса фурна до златисто.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino