Тази рецепта е сред любимите ми, защото не отнема повече от 10 минути, продуктите са налични във всеки кухненски шкаф, не изисква специални умения, а резултатът е нещо така красиво и апетитно.
Необходими продукти:
225 гр брашно за кекс
165 гр захар
125 гр масло, меко
1 ч.л. ванилов екстракт
2 яйца
125 мл прясно мляко
1 ябълка
100 гр боровинки ( пресни или замразени )
2 с.л. кафява захар демерара
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса и пригответе 22 см кръгла форма, като я намаслите и отдолу я покриете с хартия за печене.
В купа сложете брашното, захарта, мекото масло, ванилията, яйцата и прясното мляко и разбийте с помощта на миксер до получаване на гладка и пухкава смес. Изсипете сместта в подготвената форма.
Обелете и почистете ябълката. Нарежете я на тънки 1 см полумесеци и ги наредете върху сместта. Сложете и боровинките. Отгоре поръсете с кафявата захар и изпечете сладкиша в предварително загрятата на 160 градуса фурна за 40-45 минути или докато забодена в центъра дървена клечка излезе суха.
По желание можете да сервирате с ванилов сладолед.
0 коментара:
Публикуване на коментар