Тирамисуто е един от най-обичаните десерти навсякъде по света. На мен кафето не ми понася, затова не го пия и не консумирам нищо, съдържащо кафе. Но пък приготвям това портокалово тирамису, което е сочно и изкусително и според мен по нищо не отстъпва на класическия десерт.
Необходими продукти:
12 бр бишкоти
сокът от 4 портокала
250 гр маскарпоне
100 мл прясно мляко
3 с.л. пудра захар
1 ванилия или 1 ч.л. ванилова есенция
кората от 1/2 лимон
200 гр боровинки
50 гр шоколад, настърган на едро
Начин на приготвяне:
Подредете бишкотите в малка тавичка или друг подходящ съд и ги залейте със сока от портокалите. Оставете настрана.
Сложете маскарпонето в купа, прибавете прясното мляко и разбъркайте с тел или лъжица, за да се поразреди и да се получи лека кремообразна смес. Прибавете пудрата захар, ванилията и кората от лимон. Разбъркайте.
Разпределете готовия крем върху омекналите и сочни бишкоти и загладете. Отгоре поръсете с боровинки и завършете с настърган на едро шоколад.
Оставете да престои в хладилник поне за 1-2 час или докато се стегне добре.
0 коментара:
Публикуване на коментар