Глазирано свинско с лютиво-сладък сос с горчица


Идеалното парче месо за парти и гости. Изисква киснене за една нощ и дълго печене, но резултатът е наистина удивителен. Не се тревожете и да го приготвите предварително - студено също е толкова вкусно, колкото и топло.

Необходими продукти за 4-6 порции:

1.5-2 кг свински бут 
90 гр кафява захар
6 с.л. едрозърнеста горчица

дафинови листа за сервиране

за лютиво-сладкия сос с горчица:

100 гр горчица
4 с.л. кафява захар
1 с.л. ябълков оцет

Начин на приготвяне:

Поставете парчето месо в голям и дълбок съд и поръсете с 1 с.л. сол. Залейте с вода, за да покриете месото и оставете да се накисне за една нощ или за 24 часа.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Отцедете месото и го поставете в голяма тава. Покрийте плътно с алуминиево фолио и печете 3 часа. 
Извадете месото и увеличете фурната на 200 градуса. С помощта на остър нож направете ромбоидни форми по повърхността на месото. Отделно смесете кафявата захар и горчицата и натрийте месото с получената смес. Печете още 30 минути или докато отгоре се получи хубава глазура. 
За лютиво-сладкия сос с горчица смесете горчицата, кафявата захар и оцета и разбъркайте добре. Прехвърлете в съд за сервиране.
Сервирайте месото в голямо плато с дафинови листа отдолу. Нарежете на парчета с 1 см дебелина.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino