Лично аз съм голям фен на ореховките. Ако и Вие ги харесвате, опитайте да си приготвите сами и ще видите колко по-вкусни са от купените от магазина.
Необходими продукти:
3 бр белтъци
250 гр орехи
250 гр захар
2 бр ванилия
Начин на приготвяне:
Застелете голяма тава с хартия за печене и оставете настрана.
Включете фурната на 180 градуса.
В блендер сложете орехите и 2 с.л. от захарта и ги смелете на фин прах.
С помощта на миксер разбийте белтъците, докато станат на пяна. Без да спирате миксера, започнете да добавяте на етапи захарта и ванилията и разбивайте, докато се получи твърд сняг. Прибавете смлените орехи и разбъркайте много внимателно с шпатула или дървена лъжица.
От готовата смес оформете топчета, колкото орех и подредете в приготвената тава. Редете на разстояние, тъй като при печене ореховките се оголемяват и могат да залепнат една за друга.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути или докато придобият лек кафеникав цвят.
0 коментара:
Публикуване на коментар