Необходими продукти за 4 порции:
4 бр. скумрия
600 гр картофи
200 гр чорисо
1 вр пресен лук
1/2 вр магданоз
2 лимона
зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите, по-големите нарежете и ги сварете в подсолена вода за 15 минути или до готовност.
Отделете филетата на скумрията и ги овкусете със сол и черен пипер.
Нарежете чорисото на кубчета и запържете в сух тиган на среден огън, докато пусне мазнината си и стане златисто и хрупкаво. Извадете и в мазнината сложете филетата риба с кожата надолу. Печете 8 минути и обърнете от другата страна за още 2 минути.
Изцедете сварените картофи, ако е нужно, ги обелете и сложете в купа. Прибавете чорисото, ситно нарязания лук и магданоз. Овкусете със сол, черен пипер, зехтин и сок от 1 лимон и разбъркайте добре.
Сервирайте скумрията със салатата от картофи и чоризо и резен лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар