Скумрия с картофи и чорисо



Необходими продукти за 4 порции:

4 бр. скумрия
600 гр картофи
200 гр чорисо
1 вр пресен лук
1/2 вр магданоз
2 лимона
зехтин
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте добре картофите, по-големите нарежете и ги сварете в подсолена вода за 15 минути или до готовност. 
Отделете филетата на скумрията и ги овкусете със сол и черен пипер. 
Нарежете чорисото на кубчета и запържете в сух тиган на среден огън, докато пусне мазнината си и стане златисто и хрупкаво. Извадете и в мазнината сложете филетата риба с кожата надолу. Печете 8 минути и обърнете от другата страна за още 2 минути. 
Изцедете сварените картофи, ако е нужно, ги обелете и сложете в купа. Прибавете чорисото, ситно нарязания лук и магданоз. Овкусете със сол, черен пипер, зехтин и сок от 1 лимон и разбъркайте добре. 
Сервирайте скумрията със салатата от картофи и чоризо и резен лимон. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino