С японската салата с краставици лесно можете да разнообразите салатите, които сервирате и то само благодарение на начина, по които са нарязани краставиците и лесния азиатски дресинг.
Необходими продукти за 4 порции:
4 краставици ( без или с малко семки )
1/4 ч.ч. оризов оцет
1 с.л. сусамово олио
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
черен сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте добре краставиците и ги разрежете на две, за да не се получат много дълки ленти. С помощта на белачка или ренде мандолина нарежете по дължина краставиците на тънки ленти. Поставете в голяма купа.
Пригответе дресинга като смесите оризовия оцет, сусамовото олио, захарта и солта и разбъркате добре, докато се разтвори захарта.
Точно преди да сервирате, овкусете краставиците с дресинга, леко разбъркайте, разпределете в купички и поръсете с черен сусам. По желание сервирайте с клечки за хранене.
0 коментара:
Публикуване на коментар