Необходими продукти за 2 порции:
350 гр домати, различни видове
1/2 бр пресен босилек
65 гр моцарела
4 големи яйца
1 1/2 с.л. зехтин
сол, черен пипер, червен винен оцет, зехтин за овкусяване
Начин на приготвяне:
Нарежете доматите на кръгчета ( чери доматите на половинки ) и ги наредете в голямо плато или чиния. Подправете със сол, черен пипер, зехтин и оцет.
В блендер сложете босилека, 1 с.л. зехтин и сол на вкус. Разбийте до гладка паста.
Счукайте яйцата в подходящ съд и ги разбийте с тел или вилица.
В 26 см тиган с незалепващо покритие загрейте 1/2 с.л. зехтин на среден огън. Добавете разбитите яйца и внимателно разбъркайте с шпатула горния слой, докато започнат да стягат. В средата насипете накъсаната моцарела и отгоре от босилековата паста. Оставете да се дозапече за минута и затворете омлета първо от долната страна към средата, а после и от горната към средата ( може да Ви е по-лесно, ако наклоните леко тигана надолу и плъзнете омлета ). Обърнете готовия омлет върху нарязаните домати и разрежете през средата, но не до самите крайща. Поръсете с листа пресен босилек и сервирайте веднага.
0 коментара:
Публикуване на коментар