Салатата Цезар е сред моите фаворити, затова реших да я превърна и в основно ястие, за да имам още един начин да й се насладя.
Необходими продукти за 2 порции:
за шницелите:
2 парчета пилешки гърди без кожа
30 гр брашно
2 яйца
75 гр галета
3 с.л. олио
20 гр масло
сокът от 1/2 лимон
за дресинга:
1 жълтък
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. ябълков оцет
1 скл чесън, смачкан
125 мл зехтин
70 гр пармезан, ситно настърган
4 бр аншоа
за сервиране:
1 бр айсберг
2 резена лимон
люспи пармезан
Начин на приготвяне:
За дресинга - в купичка смесете жълтъка, горчицата, оцета, чесъна и разбъркайте добре с помощта на тел. Постепенно добавете зехтина, като не спирате да разбърквате до получаване на рядка майонеза. Прибавете нарязаната на ситно аншоа и настъргания пармезан и разбъркайте внимателно. Оставете настрана.
Покрийте пилешките гърди с прозрачно фолио и ги начукайте внимателно, докато станат с дебелина около 1 см. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Загрейте олиото и маслото в тиган. Сложете брашното, разбитите яйца и галетата в три отделни плитки съда. Оваляйте пилешките шницели първо в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Запържете ги за 3-4 минути от всяка страна до златисто.
Когато шницелите са готови, ги извадете и в останалата мазнина сипете лимоновия сок. Изчакайте да кипне и с получената течност полейте шницелите. Оставете ги да отпочинат няколко минути и сервирайте с айсберг, поръсени с люспи пармезан и резен лимон. Накрая полейте с малко дресинг.
0 коментара:
Публикуване на коментар