Почистете и сварете царевиците в леко подсолена вода. След това може да прибавите различни вкусове, според предпочитанията си.
Коко локо:
В тиган сложете 1 с.л. кокосово масло и запържете царевицата до златисто кафяво. Изстискайте отгоре сока от 1 лайм, 1 с.л. запечени кокосови стърготини и 1 ситно нарязана люта чушка за подсилване на тропическия вкус.
Златиста и чеснова:
В тиган загрейте 50 гр масло, докато стане кафеникаво. Добавете 2 смачкани скилидки чесън и ги запържете до златисто. Намажете с готовото чесново масло сварената царевица и поръсете с 25 гр настърган пармезан.
По гръцки:
В хаванче счукайте 100 гр нарязани на ситно черни и зелени маслини, 2 с.л. зехтин и 1 ч.л. сух риган, докато се получи паста. Намажете с нея сварената царевица и отгоре натрошете 2 с.л. сирене, 1 с.л. ситно нарязани домати и 1 с.л. ситно нарязан магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар