Необходими продукти за 3 порции:
1 бр свинско бонфиле
3-4 стр мащерка и още за сервиране
сол
черен пипер
1 с.л. олио
за соса:
200 гр червени боровинки ( пресни или замразени )
3/4 ч.ч. червено вино
сок от 1/2 лимон
2 с.л. захар
1 с.л. царевично нишесте
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Почистете бонфилето от ципите и подправете със сол, черен пипер и мащерка. Прегънете тънкия край на месото към средата и завържете с готварски конец. Запечатайте в нагорещен тиган с олио за по 4 минути от всяка страна. След това изпечете за 30 минути в предварително загрятата на 180 градуса фурна. Когато извадите месото, го покрийте с алуминиево фолио и оставете да почине за 10 минути.
За соса от боровинки - сложете подходящ съд на котлона, сипете виното и го оставете да заври и да се редуцира на половина. Прибавете боровинките, сока от лимон и захарта. Разбъркайте и оставете да поври 2-3 минути на среден огън. Размийте нишестето с 2 с.л. вода и го добавете към соса. Разбъркайте и оставете да ври, докато леко се сгъсти.
Разрежете бонфилето на филийки под ъгъл, поръсете с прясна мащерка и поднесете със соса.
0 коментара:
Публикуване на коментар