Необходими продукти за 2 порция:
за сандвича:
4 филийки хляб
1 бр пилешко филе, изпечено на грил
1 домат
4 листа зелена салата
4 резена сирене ементал
горчица за намазване
за соса:
100 гр целина, настъргана
2 с.л. сметана
3 с.л. майонеза
2 с.л. дижонска горчица
сокът от 1/2 лимон
сол
черен пипер
за картофките:
4 картофа
настърган пармезан
зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпечете пилешкото филе на грил тиган до готовност. Разрежете на две и оставете да почине.
Картофите нарежете на пръчици и бланширайте за 5 минути във вряща вода. Отцедете и наредете в тава, покрита с хартия за печене. Подправете със сол и черен пипер, полейте със струйка зехтин и поръсете обилно с настъргания пармезан. Разбъркайте внимателно и сложете в силно загрята фурна за 10-15 минути или докато станат леко златисти.
За соса - в купичка смесете настърганата целина, сметаната, майонезата, горчицата, сока от лимон, подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте до хомогенна смес.
За да сглобите сандвичите, препечете леко филийкте на грила, намажете две от тях с горчица, отгоре сложете две листа зелена салата, парче пилешко филе, ементал и домат. Завършете с приготвения сос и останалите филийки хляб. Разрежете сандвича на две и поднесете с кисели краставички и пармезановите картофки.
0 коментара:
Публикуване на коментар