Необходими продукти за 8 броя:
за целувките:
3 белтъка
1/2 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. кафява захар
2 ч.л. нишесте
1 ванилия
1 ч.л. вода
за цитрусовия крем:
2 яйца
2 жълтъка
1/3 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. портокалов сок
1/4 ч.ч. лимонов сок
за сервиране:
грейпфрут, , портокал и/или лайм
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 120 градуса.
В купа разбийте с миксер белтъците и двата вида захар до получаване на твърд сняг. Отделно смесете и добре разбъркайте нишестето, ванилията и водата до получаване на гладка смес. Ако е необходимо, добавете още няколко капки вода. Прибавете към разбитите белтъци и доразбийте с миксера.
Покрийте голяма тава с хартия за печене. С помощта на чаша или ринг оцертайте кръгове с диаметър около 8 см. Обърнете хартията с очертанията надолу. Оформете целувки по готовия шаблон. В средата на всяка направете лека вдлъбнатина с помощта на лъжица - там ще се напълнят с крем. Печете за 1 час или докато целувките стегнат. Оставете да изтинат върху решетка.
За цитрусовия крем - смесете в купа яйцата, жълтъците, захарта, портокаловия и лимоновия сок и сложете на водна баня. Бъркайте с тел до получаване на гъст крем. Прецедете и оставете да се охлади.
Напълнете целувките с крем и сервитайте с резени грейпфрут, портокал и/или лайм.
0 коментара:
Публикуване на коментар