Минестроне е гъста италианска супа, която се приготвя със сезонни зеленчуци. В различните региони на Италия добавят паста, ориз или месо, затова съществуват много различни вариации на тази вкусна супа. Аз Ви предлагам вариант с месото от наденица и вярвам, че ястието ще Ви плени с простота си и в същото време с толкова много аромат и вкус.
Необходими продукти за 4 порции:
2 с.л. зехтин
1 гл лук, ситно нарязан
3 моркова, ситно нарязан
3 стр селъри, ситно нарязана
2 скл чесън, ситно нарязан
4 сурови наденици
400 гр нарязани домати
1 с.л. доматено пюре
1 кубче пилешки бульон
400 гр бял боб от консерва, изцеден
1 с.л. кафява захар
1 с.л. червен винен оцет
1 вр магданоз
франзела или чабата и маслинова паста за сервиране
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте зехтина и в него запържете лука, морковите, целината и чесъна. Оставете да омекнат. През това време извадете месото от надениците и оформете топчета, големи колкото орех. Прибавете към зеленчуците и запържете до кафяво. Когато са готови, извадете топчетата и ги оставете на страна.
Към зеленчуците добавете доматите, доматеното пюре, налейте 1 литър гореща вода и сложете кубчето пилешки бульон. Разбъркайте и оставете на слаб огън да покъкри 15 минути. Добавете топчетата наденица и изцедения боб и гответе докато месото се свари и супата леко се сгъсти. Овкусете със сол, черен пипер, захарта, оцета и магданоза и разбъркайте.
За сервиране - нарежете франзелата или чабатата на филийки, намажете със зехтин от двете страни и запечете на грил тиган до златисто. Поднесете с маслинова паста.
0 коментара:
Публикуване на коментар