Продукти за 3-4 хлебчета:
250 гр брашно
4 гр суха мая
1 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 щ. захар
60 гр студено масло, на кубчета
120 мл топла вода
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, маята, захарта и солта. Разбъркайте и към тях прибавете олиото и кубчетата студено масло. С пръсти втрийте маслото в брашното. Накрая добавете водата и замесете меко тесто. Оформете на топка и сложете в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса.
Когато тестото удвои обема си, го изсипете върху набрашнена повърхност и разточете на правоъгълник около 35 на 25 см. Разрежете по дължина 3-4 ленти и всяка усучете няколко пъти. Подредете в намазнена тава на разстояние едно от друго и оставете отново да втасат за около час. Ако нямате време да чакате, можете да ги изпечете и на този етап.
Загрейте фурната на 220 градуса и в долната част сложете огнеопорен съд с гореща вода. Намажете оформените хлебчета с разтопено масло и печете до златисто.
0 коментара:
Публикуване на коментар