Салата Панцанела с аншоа, каперси и пармезан

 

   Както във всяка сфера от нашия живот, така и в кулинарията има модни тенденции. Напоследък много актуално е сервиране на десерт или цяло ястие в буркан, както и френските макарони, бонбоните трюфели, соления карамел, тепърва набиращите скорост шоколадовите блокчета и какво ли още не. Аз ще Ви представя от всички тях много скоро, но сега ще се спра на модерната сред салатите - Панцанела, която съдържа също модерната комбинация от различни цветове чери домати.
  Панцанелата е салата, идваща от Тускана, която се приготвя с домати, най-често чери домати и крутони, овкусени със зехтин, оцет, сол и пипер. Аз Ви предлагам една малко по-обогатена Панцанела, с повече продукти, в която няма начин да не се влюбите.

Необходими продукти за 2 порции:

2 домата
250 гр чери домати с различни цветове ( червени, жълти, оранжеви, черни )
1/2 чабата 
2 с.л. каперси
2 скл чесън
4 бр филе от аншоа
1 ч.л. чили пипер
пармезан
листа пресен босилек
зехтин
винен червен оцет

Начин на приготвяне:

Нарежете чабатата на филийки. Намажете със зехтин от двете страни и запечете на грил тиган. Нарежете на крутони с предпочитана от Вас големина.
Нарежете доматите и чери доматите и сложете в чиния. Прибавете крутоните.
В тиган на котлона сложете малко зехтин и вътре леко затоплете нарязаните на ситно каперси, аншоа, чесън и чили пипера. Изсипете веднага върху доматите и крутоните. Подправете с оцет на вкус. Украсете с листа пресен босилек и тънки ленти пармезан.  

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino