Засищата салата, идеална, ако имате останало от предния ден печено пиле.
Необходими продукти за 2 порции:
парчета печено пиле
1 айсберг
1/2 чабата
1/2 краставица
4 стр пресен лук
1 стрък селъри
2 с.л. зехтин
за дресинга:
100 гр майонеза
1 1/2 с.л. бял винен оцет
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Накъсайте месото на едри парчета и запечете в грил тиган. Нарежете чабатата на филийки, намажете ги със зехтин от двете страни и също запечете на грил тигана. Нарежете на кубчета.
В купа накъсайте айсберга, прибавете тънки кръгчета краставица, ситно нарязаните целина и пресен лук и леко разбъркайте. Отгоре сложете запечените парчета месо и крутони.
За дресинга - смесете майонезата и оцета, разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Преди да сервирате салатата полейте с дресинг.
0 коментара:
Публикуване на коментар