Салата с печено пиле и крутони

 
  Засищата салата, идеална, ако имате останало от предния ден печено пиле.
 

Необходими продукти за 2 порции:

парчета печено пиле
1 айсберг
1/2 чабата
1/2 краставица
4 стр пресен лук
1 стрък селъри
2 с.л. зехтин

за дресинга: 
100 гр майонеза
1 1/2 с.л. бял винен оцет
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Накъсайте месото на едри парчета и запечете в грил тиган. Нарежете чабатата на филийки, намажете ги със зехтин от двете страни и също запечете на грил тигана. Нарежете на кубчета.
В купа накъсайте айсберга, прибавете тънки кръгчета краставица, ситно нарязаните целина и пресен лук и леко разбъркайте. Отгоре сложете запечените парчета месо и крутони. 
За дресинга - смесете майонезата и оцета, разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус. 
Преди да сервирате салатата полейте с дресинг. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino