Маслини и чорисо са едни от нещата, които най-много обичам. Този топъл микс със сладко-опушен-пикантен средиземноморски вкус е невероятен за предястие, с което да посрещнете гости. Може да сервирате с коктейлни пръчици.
Необходими продукти за 4 порции:
1 ч.ч. зелени маслини
1 ч.ч. маслини Каламата
1 ч.ч. малки черни маслини
125 гр чорисо
2 скл чесън
1/2 портокал
1 ч.л. лют червен пипер на люспи
2 с.л. зехтин
1 с.л. салвия
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте зехтина и добавете нарязаното на тънки парчета чорисо. Когато започне да пуска мазнината си, добавете трите вида маслини, нарязания на тънки филийки чесън и лютия червен пипер. Гответе 3 минути, като разбърквате от време на време. Накрая добавете ситно нарязаната салвия и портокала, нарязан на тънки филийки. Гответе около 2 минути или докато портокалът започне да се разпада. Отстранете от огъня, покрийте за 10 минути и сервирайте топло.
Ако Ви остане от предястието, може да запазите в хладилник до 3 дни. Стоплете преди да сервирате.
0 коментара:
Публикуване на коментар