Необходими продукти:
за блата:
360 гр брашно
45 гр тъмно натурално какао на прах
360 гр захар мусковадо
2 ч.л. бакпулвер
1 щ. сол
1 авокадо
60 мл олио
2 с.л. оцет
475 мл вода
за крема:
2 авокадо
сокът от 1 лайм
1 ванилия
500 гр пудра захар
100 гр шам-фъстък
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, какаото, солта и бакпулвера и разбъркайте.В друга купа сложете олиото, водата, оцета и вътрешността на 1 авокадо. Разбийте с миксер. Добавете сухите съставки и разбийте до хомогенност. Изсипете готовата смес в кръгла 24 см форма, покрита с хартия за печене и изпечете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 1 час.
Когато извадите блата от фурната, оставете да изстине няколко минути във формата и след това извадате да изстива върху решетка.
За крема - поставете вътрешността на 2 авокадо в блендер и пасирайте. Добавете сокът от лайм и разбъркайте. Прехвърлете в купа и добавете ванилията и пудрата захар и разбийте с миксер до получаване на хомогенна и пухкава смес.
Разрежете напълно изстиналия блат хоризонтално на две. Нанесете крема върху долния блат, отгоре сложете втория блат, декорирайте със запечен шам-фъстък и поръсете с пудра захар.
0 коментара:
Публикуване на коментар