Начос с дип от чушки


    Начос е снак, който идва от Северно Мексико. Представлява тортила чипс, покрит със сол, сирене или кашкавал и се сервира с различни видове дипове като предястие. Разбира се, с времето са се появили десетки вариации чрез добавяне на различни съставки, както в начоса, така и в дипа. 
     Аз Ви преставям много лесен и лек вариант с крема сирене и чушки. 

Необходими продукти: 

за начоса:

4 малки тортили
чесън
сол
черен пипер
зехтин

за дипа:

1 печена червена чушка
150 гр крем сирене
1 ч.л. оцет
сол
черен пипер
сос пири пири ( по желание )

Начин на приготвяне:

Сложете тортилите една върху друга и ги нарежете на еднакви триъгълници. Натъркайте всеки от тях с чесън, намажете със зехтин и наредете в тава. Поръсете със сол и черен пипер на вкус и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути, докато станат леко златисти.
В блендер сложете всички продукти за дипа и смелете до хомогенна смес.
Сервирайте дипа в купичка с начоса, нареден наоколо. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino