Начос е снак, който идва от Северно Мексико. Представлява тортила чипс, покрит със сол, сирене или кашкавал и се сервира с различни видове дипове като предястие. Разбира се, с времето са се появили десетки вариации чрез добавяне на различни съставки, както в начоса, така и в дипа.
Аз Ви преставям много лесен и лек вариант с крема сирене и чушки.
Необходими продукти:
за начоса:
4 малки тортили
чесън
сол
черен пипер
зехтин
за дипа:
1 печена червена чушка
150 гр крем сирене
1 ч.л. оцет
сол
черен пипер
сос пири пири ( по желание )
Начин на приготвяне:
Сложете тортилите една върху друга и ги нарежете на еднакви триъгълници. Натъркайте всеки от тях с чесън, намажете със зехтин и наредете в тава. Поръсете със сол и черен пипер на вкус и запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути, докато станат леко златисти.
В блендер сложете всички продукти за дипа и смелете до хомогенна смес.
Сервирайте дипа в купичка с начоса, нареден наоколо.
0 коментара:
Публикуване на коментар