Вита баница с булгур



   Баница с булгур. Това е нещо, което баба приготвяше и противно на моите вкусове, аз много харесвах. Тъй като оригиналната рецепта от баба се е изгубила по трасето ( тя не записваше много, но кой да се сети да попита и да запомни? ), аз събрах малко информация от мама и леля и по моите спомени за вкус сътворих тази рецепта. Надявам се да Ви хареса.


Необходими продукти:

1 ч.ч. булгур, сварен
1 пакет точени кори 
4 яйца + 1 яйце за заливка
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
олио
200 гр краве сирене

Начин на приготвяне:

Сложете булгура в тенджера и го залейте с 3 ч.ч. вода. Сложете на котлона, кипнете и оставете да се свари на среден или слаб огън. Когато е готов, изцедете добре. 
Намажете подходяща тава с олио.
В купичка сложете киселото мляко и содата, разбъркайте леко и оставете за една минутка да "шупне". Разбийте четирите яйца и прибавете към тях киселото мляко. Разбъркайте.  
Загрейте фурната на 180 градуса.
В намаслената тава поставете две точени кори, полейте с малко олио, разпределете от сварения булгур, натрошете сирене и залейте с част от плънката. Завийте корите на не много стегнато руло и поставете в тавата, навито на охлювче. Процедирайте по същия начин и с останалите кори и плънка. 
Готовата баница намажете с разбитото яйце, отделено за заливка. 
Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 30-40 минути или до готовност.
 

2 коментара:

Екатерина каза...

Много интересно, за пръв път чувам. Поздрави, Иви!

Ivi каза...

Да, Кате, нещо различно е. Надявам се да ти хареса, ако го приготвиш :) Поздрави!

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino