Козуначена торта с ягоди


   След Великден на всеки му се случва да му остане козунак. Вече няма да се чудите какво да го правите, защото с тази рецепта, ще го превърнете във вкусна торта, на която семейството и гостите Ви няма да устоят.
 
Необходими продукти:

800 гр козунак
500 гр ягоди

за крема:
 
1200 гр заквасена сметана
1 ч.л. ванилов екстракт или 1 ванилия
1 консерва кондензирано мляко
1 стр пресен босилек + още за украса

Начин на приготвяне:

Първо пригответе крема, като в купа смесете заквасената сметана с ванилията, кондензираното мляко и наситнения босилек. Отделете от крема за измазване стените на тортата.
Нарежете ягодите на кубчета и отделете малко за украса на тортата. Козунакът нарежете на еднакви по дебелина филии. 
Намазнете леко дъното и стените на кръгла форма с падащо дъно с диаметър 24 см и покрийте с хартия за печене. Наредете ред козунак, поръсете с кубчета ягоди и след това сложете ред крем. Редувайте така до изчерпване на продуктите, като завършите с крем. Оставете да стегне в хладилник за 8 часа. 
Извадете стегналата торта от формата и измажете стените с отделения крем. Поръсете с отделените кубчета ягоди и украсете с листа пресен босилек.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino