След Великден на всеки му се случва да му остане козунак. Вече няма да се чудите какво да го правите, защото с тази рецепта, ще го превърнете във вкусна торта, на която семейството и гостите Ви няма да устоят.
Необходими продукти:
800 гр козунак
500 гр ягоди
за крема:
1200 гр заквасена сметана
1 ч.л. ванилов екстракт или 1 ванилия
1 консерва кондензирано мляко
1 стр пресен босилек + още за украса
Начин на приготвяне:
Първо пригответе крема, като в купа смесете заквасената сметана с ванилията, кондензираното мляко и наситнения босилек. Отделете от крема за измазване стените на тортата.
Нарежете ягодите на кубчета и отделете малко за украса на тортата. Козунакът нарежете на еднакви по дебелина филии.
Намазнете леко дъното и стените на кръгла форма с падащо дъно с диаметър 24 см и покрийте с хартия за печене. Наредете ред козунак, поръсете с кубчета ягоди и след това сложете ред крем. Редувайте така до изчерпване на продуктите, като завършите с крем. Оставете да стегне в хладилник за 8 часа.
Извадете стегналата торта от формата и измажете стените с отделения крем. Поръсете с отделените кубчета ягоди и украсете с листа пресен босилек.
0 коментара:
Публикуване на коментар