Пиле пеперуда с градински чай (салвия)


Пиле пеперуда се приготвя като се изрязва гръбнака на птицата. Това позволява по-бързото и равномерно изпичане.

 Продукти:

1 пиле
4 гл чесън
3 лимона
5-6 ленти бекон
горчица
3-4 клонки пресен градински чай ( салвия )
зехтин
морска сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте добре пилето отвън и отвътре и подсушете. С помощта на ножица за пиле или нож изрежете гръбнака - така пилето ще се изпече по-бързо и равномерно.
В тава, покрита с хартия за печене, наредете лимоните, нарязани на едри колелца и главите чесън, нарязани на две по хоризонтала. Върху тях сложете пилето с гърдите нагоре. Завийте бутчетата навътре, така че да се приберат плътно към пилето. Намажете добре с горчица, наредете лентите бекон, клонките градински чай (салвия) - можете да ги мушнете под лентите бекон. Подправете с морска сол и черен пипер и полейте със струйка зехтин. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 35-40 минути. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino