Необходими продукти за 4 порции:
500 гр телешка кайма
сол, черен пипер
1/4 ч.ч. стар хляб, накиснат във вода
1 яйце
1/2 с.л. чили на прах
1 ч.л. кимион
1/2 гл лук,ситно нарязан
2 скл чесън, пресован
1/2 връзка магданоз, ситно нарязан
200 гр чедър, нарязан на малки кубчета
за сервиране:
200 гр ориз, сварен
доматена салца
заквасена сметана
1-2 лайма, нарязани на парчета
кориандър или магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Омесете много добре каймата със солта, черния пипер, накистания и изцеден хляб, яйцето, чилито, кимиона, ситно нарязания лук, пресования чесън и магданоза. Оформете малки кюфтенца и в средата на всяко сложете кубче чедър. Затворете добре, за да не се разпадне при готвене. Охладете в хладилник за поне 30 минути.
Пригответе кюфтенцата в еър фрайър или във фурна на 220 градуса.
Сервирайте със сварен ориз, доматена салца, заквасена сметана, парченца лайм и поръсени с кориандър или магданоз.

0 коментара:
Публикуване на коментар