Необходими продукти за 4 порции:
4 бр пилешки гърди
30 гр масло
2 с.л. зехтин
2 скл чесън, пресован
200 мл пилешки бульон
100 мл готварска сметана
150 гр крем сирене
150 гр спанак
8 бр ленти бекон
250 гр чери домати
300 гр дребни пресни картофки
сол и черен пипер, риган
резени лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Разрежете всяка пилешка гърда на две по дължина, за да получите по-тънки парчета. Овкусете със сол, черен пипер и риган.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Загрейте
тиган и добавете маслото и зехтина. Щом маслото се разтопи, сложете
пилешките гърди и ги запечатайте и от двете страни. Извадете и наредете в
подходяща тава.
В тигана добавете
пресования чесън, след това бульона, сметаната и крем сиренето. Бъркайте до хомогенна смес и след това добавете спанака. Оставете докато намали
обема си на половина.
Подправете със сол и черен пипер. Оставете настрана.
В
тавата с пилешките гърди - върху всяко парче месо сложете лента бекон,
наредете чери доматите и пресните картофки, полейте със зехтин, поръсете със сол и черен пипер и печете в загрятата на 180 градуса фурна до готовност на
всички продукти.
Сервирайте със спаначения сос и резени лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар