Хрупкави печени ябълки


   Отново рецепта от дълбоките архиви, но със сигурност вкусна. Идеална за приготвяне през делничните дни.

Необходими продукти за 4 порции:
 
600 гр ябълки Крипс Пинк ( дребни червени )
1/2 ч.ч. кленов сироп или течен мед
1 ч.л. ванилов екстракт
 
за хрупкавия топинг:
 
80 гр масло
1 ч.ч. овесени ядки
1/2 ч.ч. бадеми, накълцани на ситно
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кленов сироп или течен мед
 
Начин на приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе 4 броя огнеопорни купички. 
Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета около 1 см. Сложете в купа и добавете кленовия сироп /меда и ванилията, разбъркайте и оставете настрана. 
За хрупкавия топинг разтопете маслото на тих огън в касерола. Добавете овесените ядки, бадемите, канелата, брашното и кленовия сироп /мед. Разбъркайте много добре. 
Разпределете ябълките в подготвените купички и отгоре сложете хрупкавия топинг. Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 20-25 минути или до златиса коричка и меки плодове. 
Сервирайте топли, по желание със ванилов сладолед. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino