Отново рецепта от дълбоките архиви, но със сигурност вкусна. Идеална за приготвяне през делничните дни.
Необходими продукти за 4 порции:
600 гр ябълки Крипс Пинк ( дребни червени )
1/2 ч.ч. кленов сироп или течен мед
1 ч.л. ванилов екстракт
за хрупкавия топинг:
80 гр масло
1 ч.ч. овесени ядки
1/2 ч.ч. бадеми, накълцани на ситно
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. кленов сироп или течен мед
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе 4 броя огнеопорни купички.
Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета около 1 см. Сложете в купа и добавете кленовия сироп /меда и ванилията, разбъркайте и оставете настрана.
За хрупкавия топинг разтопете маслото на тих огън в касерола. Добавете овесените ядки, бадемите, канелата, брашното и кленовия сироп /мед. Разбъркайте много добре.
Разпределете ябълките в подготвените купички и отгоре сложете хрупкавия топинг. Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 20-25 минути или до златиса коричка и меки плодове.
Сервирайте топли, по желание със ванилов сладолед.
0 коментара:
Публикуване на коментар