Фритатата е чудесно ястие за брънч или лек обяд, което е на основата на яйца - наподобява киш или омлет, но с доста добавки като месо, зеленчуци и сирена. Много подходящ начин да използвате остатъците от хладилника, защото можете да добавите каквото поискате.
Необходими продукти за 6 порции:
12 броя яйца
1/2 ч.ч. готварска сметана / прясно мляко
сол и черен пипер
2-3 печени червени чушки, нарязани на тънки ленти
1 гл лук, нарязан на тънки полумесеци
100 гр козе сирене
свежа салата за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
В купа счупете яйцата, прибавете сметаната, подправете със сол и черен пипер и разбийте добре. Добавате нарязаните на тънки ленти печени чушки.
Загрейте тиган, който можете да сложите след това във фурната. Налейте 1 с.л. зехтин и добавете нарязания на тънко лук. Оставете за 2-3 минути, разтелете равномерно по дъното на тигана и отгоре излейте яйцата. Отгоре натрошете козе сиренето. Оставете за 1-2 минути и след това сложете в предварително загрятата на 180 градуса фурна и печете за 15-20 минути или до златисто.
Сервирайте със свежа салата по избор.
0 коментара:
Публикуване на коментар