Имам толкова много снимки на ястия и десерти, които съм приготвила, снимала и не съм публикувала. Или не им е дошло времето, или им е отминало времето или не харесвам снимката...
От време на време се ровя най-долу в папката със снимки и понякога намирам добри попадения, като тази рецепта. Явно сега й е дошло времето.
Необходими продукти за 2 порции:
4 бр филе от бяла риба
2 с.л. хариса
1 с.л. зехтин
400 гр дребен кус-кус
сокът и кората от 2 лимона
сол и черен пипер
100 гр бейби спанак
резени лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
В дълбока купа сложете кус-куса, сока и кората от лимоните, овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и след това залейте с 400 мл вряла вода. Разбъркайте, покрийте с прозрачно фолио и оставете настрана докато водата се поеме напълно.
Намажете филетата риба с харисата.
Загрейте малко зехтин в тиган. Изпържете рибата, като първо я сложете с кожата надолу. По 2-3 минути от всяка страна трябва да са достатъчни.
Преди да сервирате, добавете спанака към кус-куса и разбъркайте.
Поднесете с резени лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар