Свински руладини с лук и манатарки

 


Необходими продукти за 4 порции:
 
400 гр телешки бут
12 ленти бекон
6 кисели краставички, нарязани на две
2-3 филийки хляб, нарязани на гредички
2 гл лук, нарязани на тънки полумесеци
20 гр сушени манатарки / или 1 консерва 
400 мл телешки бульон
2 с.л. олио 
2 с.л. масло
сол, черен пипер
брашно за овалване
 
Начин на приготвяне:
 
Ако ще ползвате сушени манатарки, накиснете ги в горещия телешки бульон.  
Загрейте фурната на 180 градуса.
Нарежете телешкото месо на 12 тънки и дълги филийки. Начукайте, за да изтъните максимално и овкусете със сол и черен пипер. Върху всяка филийка месо сложете лента бекон, а в края кисела краставичка, гредичка хляб и малко нарязан на полумесеци лук. Завийте на руло и набодете с клечка за зъби, за да не се разтворят. 
Оваляйте рулата в брашно и ги запечатайте от всички страни в тиган със загрято масло и олио.
Извадете руладините и добавете останалия нарязан лук. Щом се карамелизира и смени цвета си, върнете обратно руладините, добавете манатарките заедно с бульона, сложете капак или фолио и печете в предварително загрятата на 180 градуса за около час - два или до готовност. 
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino