Необходими продукти за 4 порции:
2 бр пилешки гърди, разполовени
за паниране:
брашно
2 яйца
панко галета
пармезан, настърган
за салатата:
маруля или микс от зелени салати
2 сварени яйца
100 гр ленти бекон
за дресинга:
200 гр кисело мляко
2 с.л. майонеза
сокът от 1/2 лимон
1 с.л. зехтин
1 скл чесън, пресован
сол
резени лимон за сервиране
Начин на приготвяне:
Разрежете пилешките гърди на две по дължина, така че да се получат две тънки парчета. Сложете месото върху дъска, покрийте с прозрачно фолио и начукайте, докато стане с еднаква дебелина от всички страни. Овкусете със сол и черен пипер.
Сварете яйцата, оставете да се охладят, обелете и нарежете на четвъртинки.
Изпечете лентите бекон във фурна или в еър фрайър. Оставете ги да се охладят и ги начупете на малки парченца.
Пригответе дресинга за салатата, като смесите добре всички продукти.
Пригответе три съда, подходящи за паниране - в първия сложете брашно, във втория - разбийте яйцата и в третия сложете панко галета и настърган пармезан.
Загрейте тиган с малко зехтин и масло или еър фрайър. Панирайте всяко парче месо в брашно, яйце и галета и изпържете / изпечете до златисто. Отцедете върху решетка, за да останат хрупкави.
Сервирайте пилето с пармезанова коричка със зелената салата, яйцата, бекона, полейте с дресинга и добавете резен лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар