Този бърз сандвич на тиган е чудесна рецепта за брънч през уикенда, когато спите до късно...или когато трябва много бързо да приготвите нещо за хапване, за да нахраните семейството ... или когато искате да изчистите хладилника си от малки остатъци хранителни продукти. Всичко се прави от нулата, става за минути, а резултатът ще зарадва всеки, който го опита.
Необходими продукти за 1 сандвич:
за тестото:
4 с.л брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
4 с.л. вода
за плънката:
6-7 бр чери домати, разполовени
100 гр чедър, настърган
30 гр твърда моцарела, настъргана
100 гр шунка, нарязана на дребно
1 с.л. горчица
масло за намазване
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото като в купа сложите брашното и солта и ги разбъркате. Направете кладенче в средата и сложете киселото мляко. Прибавете в него содата, разбъркайте и изчакайте да шупне. Тогава омесете с брашното и добавете водата. Трябва да получите смес, по-гъста от смес за палачинки, нещо като кексово тесто.
Загрейте незалепващ тиган. Намажете дъното с масло и излейте вътре приготвената смес. Заравнете и оставете да се пече. Щом започнат да се появяват мехурчета по повърхността, обърнете питката. Започнете да прибавяте отгоре чери доматите, чедъра, моцарелата, шунката и накрая разпръснете горчицата. Прегънете питката на две, намажете с масло, обърнете, намажете с масло и от другата страна и извадете от тигана.
Можете да сервирате сандвича цял или да го нарежете на 4 триъгълника за хапване с ръце.
Можете да приготвите сандвича с плънка по Ваш избор, огледайте хладилника си и бъдете креативни.
0 коментара:
Публикуване на коментар