Необходими продукти за 4 порции:
2 бр ципура, филетирана
за маринатата:
сок от 2 портокала
2 с.л.течен мед
2 с.л.соев сос
2 с.л. зехтин
за салатата:
1 маруля или друга зелена салата
2 моркова, нарязани на тънки пръчици
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и подсушете рибата. Филетирайте я и изчистете, ако са останали кости. Овкусете със сол и черен пипер.
Пригответе маринатата като смесите сока от портокал, меда, соевия сос и зехтина. Залейте филетата ципура с маринатата и оставете да се овкусят за поне 15-20 минути.
Изпържете рибата в тиган с незалепващо покритие с малко зехтин от двете страни до златисто.
Щом извадите рибата от тигана, добавете вътре останалата марината и гответе на среден огън, докато се сгъсти и се получи консистенция на сироп. Ако се притеснявате, че не се сгъстява дълго време, можете да добавите малко размито в маринатата брашно.
За салатата - нарежете или накъсайте марулята / салатата и добавете тънките лентички морков. Направете дресинга като смесите балсамовия оцет, зехтина, солта и черния пипер. Полейте салатата и разбъркайте добре.
Сервирайте филе риба върху салата, полейте с портокаловата глазура и допълнете с резени портокал.
0 коментара:
Публикуване на коментар