Необходими продукти:
475 гр брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 щ. сол
250 гр меко масло
230 гр захар
2 яйца
1 ч.чл. ванилов екстракт
20 гр натурално какао
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, бакпулвера и солта.
С помощта на миксер разбийте мекото масло и захарта, докато захарта се разтопи и се получи пухкава смес. Добавете едно по едно яйцата, както и ванилията. Накрая постепенно добавете брашното и разбърквайте до получаването на гладко, но лепкаво тесто.
Разделете тестото на две равни части. Към едната част добавете какаото и разбъркайте, докато се поеме напълно от тестото. Опаковайте двете теста поотделно в прозрачно фолио и оставете в хладилника за 30 минути.
Върху набрашнен плот или между два листа хартия за печене разточете едното тесто на правоъгълник с размери около 23х35 и дебелина около 0.6 см. Отрежете крайщата, за да получите права форма. Разточете по същия начин и другото тесто и сложете какаовото тесто върху бялото тесто. Ако е нужно, изрежете крайщата. Навийте на руло, завийте с фолио и оставете отново в хладилника за поне час или за цяла нощ. Можете да го сложете и във фризера, за да спестите време.
Когато рулото стегне достатъчно, го нарежете на филийки с дебелина около 0.6 см.
Загрейте фурната на 180 градуса и наредете сладките в тава, покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 10 минути или докато започнат да променят цвета си. Охладете върху решетка.
Можете да приготвите рулото предварително и да го съхранявате във фризера до 3 месеца.
0 коментара:
Публикуване на коментар