У дома често се хапва домашно KFC. Като всяко дете дъщеря ми го обожава и слава Богу много рядко иска да хапва от оригинала.
Постарала съм се да доближа максимално вида и вкуса на бургера до този в KFC, но със сигурност имат някоя тайна, която пазят и не казват на никой.
Зарадвайте децата ( и себе си ) като приготвяте тази бърза храна у дома, за да сте сигурни какво консумирате и да минимализирате вредните съставки.
Необходими продукти за 4 порции:
4 хлебчета за бургер
2 бр пилешки гърди
1 с.л. червен пипер
1/2 с.л. сол
1/4 ч.ч. лют сос ( ако искате пикантен бургер )
олио за пържене
за панировката с подправки:
250 гр брашно
1 с.л. сол
1/2 с.л. мащерка
1/2 с.л. босилек
1/3 с.л. риган
1 с.л. целина
1 с.л. черен пипер
1 с.л. синапено семе ( горчица ) на прах
3 с.л. червен пипер
2 с.л. чесън на прах
1 с.л. джинджифил
1/2 с.л. босилек
1/3 с.л. риган
1 с.л. целина
1 с.л. черен пипер
1 с.л. синапено семе ( горчица ) на прах
3 с.л. червен пипер
2 с.л. чесън на прах
1 с.л. джинджифил
за панировка 1:
2 яйца
1 щ. сол
1 щ. червен пипер
100 мл вода
брашно
за панировка 2:
брашно за паниране
черен пипер
за сервиране:
майонеза
4 листа айсберг
картофки
варена царевица
Начин на приготвяне:
Разрежете всяка пилешка гърда на две по дължина, така че да получите две по-тънки парчета. Отрежете тънките крайща, така че да остане месо с големината на хлебчетата ви за бургер. Овкусете с червения пипер, солта и ако ще ползвате лют сос. Разбъркайте и оставете да се маринова, ако имате време.
Пригответе панировката с подправки, като смесите всички съставки и разбъркате добре. Цялата смес най-вероятно ще ви е много, затова можете да съхранявате останалото добре затворено в торбичка или буркан и да използвате следващия път.
В подходящ съд за паниране разбийте яйцата със солта, червения пипер и водата. Бъркайки непрекъснато с кухненска тел, започнете да добавяте по малко брашно, докато получите леко гъста каша.
В друг съд за паниране сложете брашно и овкусете с черен пипер.
Загрейте съд с олио за пържене или загрейте фурната на 180 градуса. Ако ще печете месото, пригответе си тава, покрита с хартия за печене.
Маринованото месо оваляйте първо в чистото брашно, след това в яйчената каша и накрая в брашното с подправки. Наблегнете на брашното с подправки, за да получите хубава и хрупкава коричка. Пържете в горещо олио или изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна или еър фрайер. Имайте предвид, че във фурната коричката не става така хрупкава, но ако държите на здравословния начин на приготвяне, няма да е фатално. Лично аз повече пека, отколкото да пържа, но кагато ми се иска всичко да е максимално автентично, пържа.
За да сглобите бургера - разрежете хлебчетата на две. Намажете долната част с майонеза, сложете листо айсберг, отгоре пилешко и затворете с горната част на хлебчето, също намазана с майонеза. Сервирайте с картофки и варена царевица.

0 коментара:
Публикуване на коментар