Необходими продукти:
150 гр масло
200 гр брашно
50 гр кафява захар
кората на 1 портокал
50 гр черен шоколад
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе 20 см крадратна тава, покрита с хартия за печене.
В кухненски робот сложете маслото, брашното и захарта. Добавете кората от портокала и разбийте, докато получите тесто от трохи.
Прехвърлете тестото в подготвената тава, притеснете към дъното и изравнете в горната част. Печете в преварително загрятата на 180 градуса фурна за около 20 минути или докато крайщата започнат да стават златисти.
Разтопете шоколада на водна баня и оставете за 1-2 минути да се охлади.
Нарежете или начупете сладкиша на парчета и с помощта на лъжица полейте отгоре с разтопения шоколад.
0 коментара:
Публикуване на коментар