Необходими продукти за 4 порции:
4 бр пилешки гърди
за панировката:
1 ч.ч. брашно
сол, черен пипер
2 яйца
1 ч.ч. галета
1 с.л. сух босилек
1/4 ч.ч. пармезан
кората на 1 лимон
500 мл сос Маринара
200 гр твърда моцарела, настъргана
100 гр пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
Разрежете всяка пилешка гърда на две хоризонтално, за да получите две тънки парчета.
В три подходящи за паниране съдове сложете - брашното + сол + черен пипер; яйцата; галетата+босилека+пармезана+кората от лимон.
Панирайте пилешкото в брашно, след това в яйце и накрая в галетата. Запържете в тиган с малко олио / захтин или в еър фрайър до златисто от двете страни.
Загрейте фурната на 220 градуса.
В тава сложете малко от сос Маринара. Наредете панираното и запържено пилешко и отгоре полейте с останалия сос. Поръсете с моцарела и пармезан и печете за 15 -20 минути в предварително загрятата на 220 градуса фурна.
0 коментара:
Публикуване на коментар