Няма по-хубаво от домашния сладолед.
С тази основа можете да експериментирате и да създадете най-различни вкусове.
Необходими продукти:
500 мл сладкарска сметана
395 гр кондензирано мляко
1 ч.л. ванилов екстракт
500 гр ягоди, пресни или замразени
100 гр захар
натрошени целувки за сервиране
Начин на приготвяне:
В касерола сложете ягодите и захарта и загрейте на среден огън. Щом пуснат сироп, махнете от огъня и пасирайте в блендер.
С помощта на настолен или ръчен миксер разбийте сметаната до получаване на меки връхчета. Добавете кондензираното мляко и ванилията и разбъркайте, колкото продуктите да се смесят.
Сипете 1/3 от сместта в подходящ съд за замразяване и отгоре изсипете част от ягодовото пюре. Леко разбъркайте с помощта на шпатула или лъжица, за да получите мраморен ефект. Отгоре сипете още от сметановата смес, част от ягодовото пюре и пак разбъркайте леко. Накрая изсипете останалата сметанова смес и ягодово пюре, разбъркайте, затворете с капак и замразете.
Ако Ви е останало от ягодовото пюре, използвайте го при сервиране на сладоледа. По желание добавете и натрошени целувки.
0 коментара:
Публикуване на коментар