Необходими продукти за 4 порции:
1 цяло пиле
сол, черен пипер
1 с.л. сух чесън
3 стр пресен риган
2 стр пресен градински чай / салвия
150 гр конфитюр от праскови
20 гр конфитюр от люти чушки
за сервиране:
500 гр пресни картофи
1 бр зелена салата
200 гр чери домати
сол
сок от 1/2 лимон
зехтин
1 с.л. течен мед
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Разфасовайте пилето на части. Овкусете със сол, черен пипер, сух чесън и полейте със зехтин. Масажирайте, за да се овкуси месото от всички страни. Поставете в тава.
Измийте пресните картофи, сложете ги в тава и овкусете със сол, черен пипер и зехтин.
Поставете във фурната пилето и картофите и печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна до готовност.
Смесете конфитюра от праскови и люти чушки. Ако сместта е твърде гъста, разредете с малко вода.
Малко преди да извадите пилето от фурната, намажете със сместта от конфитюрите и запечете за още 10 минути, докато се получи хрупкава коричка.
Пригответе салатата - в купа сложете нарязаната зелена салата, разполовените чери домати и овкусете със сол, зехтин, сок от лимон и течен мед. Разбъкайте добре.
Сервирайте пилето с пресни картофи и зелена салата с меден дресинг.
0 коментара:
Публикуване на коментар