Печено пиле с конфитюр от праскови и люти чушки

 
 Необходими продукти за 4 порции:

1 цяло пиле
сол, черен пипер
1 с.л. сух чесън
3 стр пресен риган
2 стр пресен градински чай / салвия 
150 гр конфитюр от праскови
20 гр конфитюр от люти чушки

за сервиране:

500 гр пресни картофи
 
1 бр зелена салата 
200 гр чери домати 
сол
сок от 1/2 лимон
зехтин
1 с.л. течен мед

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.
Разфасовайте пилето на части. Овкусете със сол, черен пипер, сух чесън и полейте със зехтин. Масажирайте, за да се овкуси месото от всички страни. Поставете в тава. 
Измийте пресните картофи, сложете ги в тава и овкусете със сол, черен пипер и зехтин.
Поставете във фурната пилето и картофите и печете в предварително загрятата на 200 градуса фурна до готовност.
Смесете конфитюра от праскови и люти чушки. Ако сместта е твърде гъста, разредете с малко вода.
Малко преди да извадите пилето от фурната, намажете със сместта от конфитюрите и запечете за още 10 минути, докато се получи хрупкава коричка. 
Пригответе салатата - в купа сложете нарязаната зелена салата, разполовените чери домати и овкусете със сол, зехтин, сок от лимон и течен мед. Разбъкайте добре.
Сервирайте пилето с пресни картофи и зелена салата с меден дресинг.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino