Реване

 Признавам си, че реване не е десерт, който приготвям често. Но пък, когато му придадох малко по-привлекателен вид и кадифен вкус и избягах от скучните квадратни парчета, си казах, че може би трябва да го приготвям по-често.  


Необходими продукти:

4 яйца
375 гр захар
150 гр грис
75гр брашно
25 гр нишесте
1 бакпулвер
200 гр кисело мляко
100 мл олио
 
за сиропа:
 
200 мл вода
150 гр захар
 
100 гр шам фъстък за поръсване
портокал и грейпфрут за сервиране
 
Начин на приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте дъното на 20 см кръгла форма с хартия за печене.
С помощта на настолен или ръчен миксер разбийте яйцата и захарта до получаване на пухкав крем. Смесете гриса, брашното, нишестето и бакпулвера и ги прибавете малко по малко към яйчената смес, без да спирате да разбивате. Накрая прибавете и киселото мляко и олиото. Разбийте, докато се поемат от сместта.  
Излейте сместта в приготвената форма и печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за около 35 минути. 
Когато извадите сладкиша, пригответе захарния сироп - в касерола сложете водата и захарта и загрейте на котлона, докато захарта се разтопи напълно. Полейте топлия сладкиша с горещия сироп и оставете да изстине напълно. Поръсете с накълцан шам фъстък и по желание украсете с резени портокал и грейпфрут.
Сервирайте с резени цитрус или със сладолед. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino