Двойно пържени картофи с билки и нова идея за подправяне на пържолите - след изпичане. Опитайте и ще се насладите на хрупкави картофки и изключително вкусен стек в италиански стил.
Необходими продукти за 4 порции:
4 бр телешки стек ( контрафиле )
200 гр чери домати
за маринатата:
3-4 с.л. зехтин
1 с.л. червен винен оцет
1 ч.л. чили на люспи
1 с.л. риган
сол
за картофите:
1 кг картофи
олио за пържене
4-5 скл чесън
3 стр прясна мащерка
3 стр пресен розмарин
Начин на приготвяне:
Пригответе маринатата - в дълъг и плитък съд смесете зехтина, оцета, чилито, ригана и солта. Нарежете чери доматите на половинки и ги добавете в маринатата.
Измийте, обелете и нарежете картофите на тънки лентички.
В дълбок съд налейте олио и загрейте. Сложете всички или част от картофите ( в зависимост от големината на съда, в който пържите ), като олиото трябва да покрива добре картофите. Пържете до полуготовност и извадете.
Когато всички картофи са изпържени, добавете в олиото скилидките чесън, както и мащерката и розмарина. Върнете обратно картофите и ги доизпържете. Извадете върху кухненска хартия, за да попиете мазнината.
Изпечете пържолите на скара или грил тиган. Щом са готови, веднага ги сложете в маринатата и ги оваляйте добре. Оставете за няколко минути да починат.
Сервирайте стековете с пържените картофки и полейте с останалата марината и чери домати.
0 коментара:
Публикуване на коментар