Телешки стек с двойно пържени билкови картофи

   Двойно пържени картофи с билки и нова идея за подправяне на пържолите - след изпичане. Опитайте и ще се насладите на хрупкави картофки и изключително вкусен стек в италиански стил. 

Необходими продукти за 4 порции:

4 бр телешки стек ( контрафиле )
200 гр чери домати 

за маринатата:

3-4 с.л. зехтин
1 с.л. червен винен оцет
1 ч.л. чили на люспи
1 с.л. риган
сол
 
за картофите:
 
1 кг картофи
олио за пържене
4-5 скл чесън
3 стр прясна мащерка
3 стр пресен розмарин

Начин на приготвяне:
 
Пригответе маринатата - в дълъг и плитък съд смесете зехтина, оцета, чилито, ригана и солта. Нарежете чери доматите на половинки и ги добавете в маринатата.
Измийте, обелете и нарежете картофите на тънки лентички. 
В дълбок съд налейте олио и загрейте. Сложете всички или част от картофите ( в зависимост от големината на съда, в който пържите ), като олиото трябва да покрива добре картофите. Пържете до полуготовност и извадете.
Когато всички картофи са изпържени, добавете в олиото скилидките чесън, както и мащерката и розмарина. Върнете обратно картофите и ги доизпържете. Извадете върху кухненска хартия, за да попиете мазнината. 
Изпечете пържолите на скара или грил тиган. Щом са готови, веднага ги сложете в маринатата и ги оваляйте добре. Оставете за няколко минути да починат. 
Сервирайте стековете с пържените картофки и полейте с останалата марината и чери домати.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino