Необходими продукти за 4 порции:
1 гл лук, ситно нарязан
2 скл чесън, ситно нарязан
1 морков, ситно нарязан
1/2 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. пушен червен пипер
200 гр леща
250 гр гъби, нарязани на тънки полумесеци
250 гр качамак
15 гр масло
50 гр пармезан, настърган
сол и черен пипер
пресен босилек за сервиране
Начин на приготвяне:
В тенджера се загрейте 2 с.л. зехтин и се добавете ситно нарязаните лук, чесън и морков. Когато поомекнат, поръсете с кориандъра и пушения червен пипер. Разбъркайте добре и добавете лещата. Налейте 500 мл гореща вода, посолете и гответе на среден огън за около 20 минути или докато лещата се свари.
В тиган се загрейте 2 с.л. зехтин и добавете нарязаните гъби. Оставете докато омекнат и потъмнеят. Отстранете от огъня.
Сварете качамакът в подсолена вода според инструкциите на опаковката и при непрекъснато бъркане. Когато е готов, добавете маслото и настъргания пармезан. Разбъркайте.
За да сервирате, разпределете качамака в чинии, отгоре сложете лещата и гъбите. Поръсете с пармезан и пресен босилек.
0 коментара:
Публикуване на коментар