Качамак с леща и гъби


Необходими продукти за 4 порции:

1 гл лук, ситно нарязан
2 скл чесън, ситно нарязан
1 морков, ситно нарязан
1/2 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. пушен червен пипер
200 гр леща
250 гр гъби, нарязани на тънки полумесеци
250 гр  качамак
15 гр масло
50 гр пармезан, настърган
сол и черен пипер
пресен босилек за сервиране

Начин на приготвяне:

В тенджера се загрейте 2 с.л. зехтин и се добавете ситно нарязаните лук, чесън и морков. Когато поомекнат, поръсете с кориандъра и пушения червен пипер. Разбъркайте добре и добавете лещата. Налейте 500 мл гореща вода, посолете и гответе на среден огън за около 20 минути или докато лещата се свари. 
В тиган се загрейте 2 с.л. зехтин и добавете нарязаните гъби. Оставете докато омекнат и потъмнеят. Отстранете от огъня. 
Сварете качамакът в подсолена вода според инструкциите на опаковката и при непрекъснато бъркане. Когато е готов, добавете маслото и настъргания пармезан. Разбъркайте.
За да сервирате, разпределете качамака в чинии, отгоре сложете лещата и гъбите. Поръсете с пармезан и пресен босилек.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino