Необходими продукти за 4 порции:
4 бр пилешки пържоли
2 яйца
панко за паниране
брашно за паниране
за маринатата:
1/2 вр магданоз
1 с.л. прясна мащерка
2 скл чесън
1 гл лук
2 с.л. зехтин
сол, черен пипер
300 мл прясно мляко
за соса:
5 с.л. майонеза
1 с.л. кетчуп
1 скл чесън, пресован
сок от лимон
за сервиране:
1 бр чабата
4 листа маруля
Начин на приготвяне:
За да приготвите маринатата, в блендер сложете магданоза, мащерката, чесъна, лука, зехтина, сол и черен пипер на вкус и разбийте всичко на гладка каша. Пресипете в купа, добавете прясното мляко, разбъркайте и накиснете вътре пилешкото месо. Покрийте с прозразно фолио и оставете в хладилник за няколко часа или за цяла нощ.
Пригответе соса, като смесите всички съставки - майонезата, кетчупа, пресования чесън и сока от лимон. Разбъркайте добре и също покрийте с фолио и приберете в хладилника.
Загрейте фурната на 200 градуса. Пригответе тава за печене, покрита с хартия за печене.
В подходящ за паниране съд счукайте яйцата и ги разбийте. В друг съд сложете брашното, а в трети - панкото.
Изцедете добре пилешкото месо от маринатата. Панирайте първо в брашно, след това в яйца и накрая в панко. Подредете в тавата и изпечете в предварително загрятата на 200 градуса фурна до готовност. Ако желаете, можете и да изпържите месото.
Разрежете чабатата през средата и след това на дебели филии, между които ще сложите месото и запечете леко. Върху всяка филийка сложете маруля и парче месо. Полейте с майонезения сос и сервирайте.
0 коментара:
Публикуване на коментар