На Великден задължитено на празничната трапеза присъства зелената салата с пресен лук и репички. Всички я обичаме много, но преди няколко години открих, че ако добавим малко цедено мляко и орехи, салатата става неустоима. Горещо препоръчвам тази година да пробвате и да зарадвате всички около масата.
Необходими продукти за 4 порции:
1 бр зелена салата
1 вр леворда или пресен чесън
1 вр пресен лук
1 вр репички
1 краставица
30 мл зехтин/олио
15 мл винен оцет
сол на вкус
200 гр цедено мляко
50 гр орехи, накълцани
Начин на приготвяне:
Нарежете зелената салата, левордата/чесъна и пресния лук на ситно. Репичките и краставицата нарежете на кубчета. Смесете всичко в голяма купа и овкусете със сол, зехтин/олио и оцет. Разбъркайте и разпределете в чинии.
Във всяка чиния сложете цедено мляко и отгоре поръсете с накълцаните орехи.
0 коментара:
Публикуване на коментар