Зелена салата с репички и цедено мляко

  

   На Великден задължитено на празничната трапеза присъства зелената салата с пресен лук и репички. Всички я обичаме много, но преди няколко години открих, че ако добавим малко цедено мляко и орехи, салатата става неустоима. Горещо препоръчвам тази година да пробвате и да зарадвате всички около масата. 

Необходими продукти за 4 порции:

1 бр зелена салата
1 вр леворда или пресен чесън
1 вр пресен лук
1 вр репички
1 краставица
30 мл зехтин/олио
15 мл винен оцет
сол на вкус
200 гр цедено мляко 
50 гр орехи, накълцани

Начин на приготвяне:

Нарежете зелената салата, левордата/чесъна и пресния лук на ситно. Репичките и краставицата нарежете на кубчета. Смесете всичко в голяма купа и овкусете със сол, зехтин/олио и оцет. Разбъркайте и разпределете в чинии. 
Във всяка чиния сложете цедено мляко и отгоре поръсете с накълцаните орехи.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino