Пица калцоне с наденица и гъби

    Домашно приготвената пица присъства в менюто на нашето семейство почти задължително веднъж седмично. Затова обичам да разнообразявам плънките, а тази е сред любимите ми за пица Калцоне.

Необходими продукти за 4 пици:
 
500 гр тесто за пица ( рецептата можете да намерите тук )  

3 бр наденица, може и пикантна, ако обичате 
1 гл лук, ситно нарязан
2 скл чесън, пресован
120 гр гъби, нарязани на тънко
1 ч.л. сушен риган
сол и черен пипер
1 ч.ч. доматено пюре
325 гр моцарела 
1 с.л. брашно

Начин на пригитвяне:

Загрейте тиган с незалепващо покритие. Извадете месото на наденицата от обвивката, накъсвайки го на малки парченца и го сложете в тигана. Сотирайте, докато месото промени цвета си и добавете ситно нарязания лук, пресования чесън и нарязаните гъби. Щом омекнат, подправете с риган, сол и черен пипер. Разбъркайте и прибавете доматеното пюре, разредено с вода, за да не е твърде гъсто. Варете 5 минути и оставете да се охлади. 
Загрейте фурната на 250 градуса.
Върху набрашнен плот сложете втасалото тесто за пица и го разделете на 4 равни части. Всяко парче разточете на 20 см кръг. Върху всяка половинка разпределете доматената плънка, като внимавате да не намажете крайщата на пицата. Отгоре накъсайте моцарела, намокрете крайщата с малко вода и затворете пицата, прехвърляйки ненамазаната страна на тестото. Притеснете крайщата, за да не се отворят при печенето. Прехвърлете в добре набрашнена тава, направете малки разрези по повърхността, поръсете с брашно и изпечете в предварително загрятата на 250 градуса фурна за 20 минути или до златисто.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino