Това е сладкиш, за чието съществуване разбрах от "Черешката на тортата". Естествено малко попромених екранната версия, но само и единствено с цел подобряване на крайния резултат.
Щом пречетете рецептата, ще видите колко е непретенциозна откъм използвани продукти и начин на приготвяне, но не се заблуждавайте - крайният резултат е феноменален!!! Десертът наистина ще Ви спечели завинаги и още веднъж ще се убедите, че в живота простите неща са най-прекрасни!
Необходими продукти:
1 кг зелени кисели ябълки
1 ч.л. канела
50 гр орехи, нарязани
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. пшеничен грис
1 бакпулвер
1 ч.ч. захар
125 гр масло, разтопено
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките и ги настържете на ренде или в кухненски робот. Прехвърлете ги в купа и добавете канелата и нарязаните орехи. Разбъркайте, за да се смесят.
В друга купа смесете брашното, гриса, бакпулвера и захарта.
Загрейте фурната на 180 градуса.
В тава с размери 20х30 см наредете 1/3 от ябълковата смес, отгоре разпределете 1/3 от сухите съставки, полейте с разтопено масло и продължете да редувате продуктите в този ред, като завършите със сухите съставки и масло.
Печете в предварително загрятата на 180 градуса фурна за 30-40 минути. Оставете да се охлади и поръсете с пудра захар. Нарежете на парчета и сервирайте.
0 коментара:
Публикуване на коментар