Нещо, с което да се стоплим през хладните есенни дни.
Необходими продукти за 4 порции:
400 гр свинско месо
2 с.л олио
2 моркова, нарязан на едри кубчета
1 гл лук, ситно нарязан
20 гр масло
1200 мл зеленчуков бульон, горещ
1 дафинов лист
2 картофа, нарязани на едри кубчета
сол и черен пипер
за застройка:
200 гр гъсто кисело мляко
1 жълтък
20 гр брашно
Начин на приготвяне:
Добре почистеното месо нарежете на парчета.
В тенджера загрейте олиото и сложете месото да се задуши. Щом промени цвета си от всички страни, добавете нарязаните морков и лук. Овкусете със сол и черен пипер и добавете маслото.
Когато зеленчуците омекнат, прибавете горещия бульон и дафиновия лист. Оставете да се вари на среден огън. След 15-20 минути прибавете нарязаните картофи и варете докато омекнат.
Пригответе застройката, като в купа смесите киселото мляко, жълтъка и брашното и разбъркате много добре с помощта на кухненска тел. Бъркайки започнете да добавяте по малко от горещия бульон от супата, докато температурите в двата съда се изравнят. Тогава изсипете застройката в тенджерата и разбъркайте. Отстранете от котлона.
0 коментара:
Публикуване на коментар