Паста с нахут

  
  Навън започва да става все по-хладно и постепенно се ориентираме към сгряващите и даващи уют ястия. Тази паста с нахут е точно такава - вкусна, сгряваща ... храна за душата. 
  Дори и да Ви се струва малко странна комбинацията между нахут и паста, доверете ми се и няма да съжалявате. 
 
Необходими продукти за 2 порции:

2 с.л. зехтин
100 гр панчета
1 гл лук, ситно нарязан
1 скл чесън, ситно нарязан
2-3 стр прясна мащерка
400 гр нахут от консерва, издеден
коричка пармезан
400 мл пасата
200 гр папарделе
пармезан за сервиране, настърган

Начин на приготвяне:
 
В дълбок съд / тенджера загрейте зехтина и прибавете панчетата. Гответе на среден огън, докато започне да придобива златист цвят. Добавете ситно нарязания лук и чесън, както и листенцата мащерка. Гответе няколко минути, за да омекне лука, като внимавате да не загорите чесъна. Прибавете изцедения нахут, пасатата, 200 мл вода, както и пармезановата коричка. ( Никога не изхвърляте коричката на пармезана. Сложете го в торбичка и го замразете във фризера. Така ще можете да го добавяте в различни ястия и да получите изключително наситен вкус. ) Овкусете с щипка сол и оставате да ври за 30-40 минути или докато течността се редуцира наполовина.
Прибавете няколко черпака вряща вода към редуцираната течност, така че да имате достатъчно вода, за да сварите вътре пастата. Натрошете пастата с ръце, за да получите различни по големина папарделе и я добавете в тенджерата. Разбъркайте и оставете на среден огън, докато пастата се свари. С варенето сместта трябва да се посгъсти. Овкусете, ако е необходимо и махнете от котлона.
Изчакайте няколко минути да поизстине. Поръсете с настърган пармезан и сервирайте.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino