Хрупкаво телешко по китайски

 

 

Необходими продукти за 4 порции:

450 гр телешко бонфиле
1 ч.ч. царевично нишесте
олио за пържене
 
1 с.л. олио
1 морков
2 стр зелен лук ( само бялата част )
1 с.л. джинджифил
2 скл чесън
1 с.л. царевично нишесте
 
за соса:
 
4 с.л. соев сос
6 с.л. оризов оцет
5 с.л. захар
1 с.л. сусамово олио
1 с.л. червен пипер
 
Начин на приготвяне:
 
Нарежете телешкото на тънки ивици. Поставете в купа и поръсете с нишестето. Разбъркайте добре и оставете настрана.
В уок тиган загрейте мазнина за дълбоко пържене и на два-три пъти изпържете телешкото месо, докато стане хрупкаво. Извадете върху кухненска хартия или салфетка.
Пригответе соса, като смесите всички съставки и разбъркате до разтваряне на захарта.
Нарежете моркова, зеления лук, джинджифила и чесъна на тънки ивици.
В уок тиган загрейте 1 с.л. олио и прибавете нарязаните на ивици зеленчуци. Оставете да омекнат и прибавете вече приготвения сос, както и размитото с 2 с.л. вода нишесте. Разбъркайте и щом започне да се сгъстява добавете телешкото месо. Накрая прибавете и зеления лук.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Добра храна от Иви Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino